Dr. jur. Franc Hribovšek, president
vcbcvcvc
Čeprav že v letih, Franci nepretrgoma pleše zadnjih dvajset let, vodi eno upokojensko folklorno skupino, junija 2015 pa je prevzel dolžnosti predsednika našega društva. Glede na to, da je usposobljen za vodenje odraslih folklornih skupin, lahko priskoči v pomoč Nevenki. On je dal pobudo za ustanovitev vsakoletnega mednarodnega folklornega večera V Grobljah kot nekoč.
“Ob delu s prijatelji in ob plesu se počutim kakor riba v vodi.”
Franci Strle, podpredsednik
Franci pleše pri nas od vsega začetka. Uživa v ljudskem plesu s svojo plesalko – ženo Minko. Od ustanovitve društva deluje kot podpredsednik.
“Nikoli nisem tako utrujen, da ne bi mogel zaplesati polke!”

Nevenka Unk Hribovšek, umetniška vodja
Nevenka je več kot trideset let navdušena plesalka. Plesala je pri slavnih skupinah Emona in Tine Rožanc v Ljubljani. V času petletnega bivanja v Nemčiji je za pet let prevzela vodenje jugoslovanske folklorne skupine v Darmstadtu. Pred dvajsetimi leti se ponovno posvetila folklori. Osem let je vodila veteransko folklorno skupino Tine Rožanc, leta 2007 je prevzela umetniško vodenje naše folklorne skupine. Nevenka je za njen prispevek k delovanju društva 2017 leta prejela nagrado Občine Domžale.
“Ples Nevenki pomeni življenje, skratka, vse!” (O Nevenki, njena prijateljica)

Vabljeni k ogledu

Back to Top